Senioren bij Duikteam Lagosta

Onze senioren zijn de leden vanaf 16 jaar.

De jeugdleden van Lagosta mogen vanaf het moment dat ze 16 jaar worden naar de senioren, maar soms vinden ze het zo leuk om bij de junioren mee te doen en de trainers te ondersteunen dat zij nog twee jaar bij de junioren blijven.  Voor nieuwe leden geldt echter dat zij vanaf 16 jaar altijd worden ingedeeld bij de senioren.

Onze senioren bestaan voor een deel uit enthousiaste duikers die bijna wekelijks (of zelfs vaker) aan de waterkant (en onder water) te vinden zijn.
Verder zijn er leden die iedere donderdagavond in het zwembad aan hun conditie werken, maar ook voor diegenen die het liever wat rustiger aan doen is het zwembad (en de bar) een gezellige ontmoetingsplaats.

Clubduiken

Senioren clubduik - met een snack en een drankjeOnze evenementen commissie organiseert tijdens de zomer periode altijd een aantal clubduiken. Soms vinden deze plaats in interessante duikplassen, maar ook regelmatig in Zeeland.

Na de clubduik wordt er steevast nog even nagepraat over alle bijzondere levensvormen die wij hebben gezien, en dat natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje.

Er wordt natuurlijk veel meer gedoken dan enkel de clubduiken. Een aantal enthousiaste leden maken iedere week per mail of whatsapp een duik afspraak, dus mogelijkheden om te duiken zijn er volop!

 Zwembad

Tijdens de “winter” periode trainen wij iedere week in zwembad De Warande in Oosterhout.
(zie voor de tijden de informatie in onze agenda op de home pagina)

Senioren training in het zwembad, een potje onderwater hockeyTijdens deze trainingen wisselen wij conditie training af met praktijkgerichte oefeningen waarbij we onze duikset meenemen.

Soms doen we ook iets heel anders, zoals een spelletje onderwater hockey of water volleybal. Dit gaat natuurlijk altijd keurig volgens de regels 😉

Activiteiten / evenementen

Wij organiseren ook regelmatig interessante activiteiten. Deze zijn vaak gerelateerd aan de duiksport maar dat is niet altijd het geval. Een aantal van deze activiteiten zijn:

  • Bezoek aan een “indoor” duik mogelijkheden. Enkele voorbeelden hiervan zijn Nemo33, Tauchgasometer, Montemare en andere.
  • Speciale trainingen waarbij wij ons verder verdiepen in “freediving” of andere aanvullende technieken.
  • Korte buitenlandse duiktrip’s, zo zijn wij in 2015 een lang weekend naar Noorwegen gegaan.
  • En wat onze altijd actieve evenementen commissie verder nog gaat bedenken…