Duiken en zwemmen bij Duikteam Lagosta

U kunt bij ons duiken en zwemmen vanaf de leeftijd van 16 jaar.

Onze leden bestaan voor een deel uit enthousiaste duikers die bijna wekelijks (of zelfs vaker) aan de waterkant (en onder water) te vinden zijn.
Verder zijn er leden die iedere donderdagavond in het zwembad aan hun conditie werken, maar ook voor diegenen die het liever wat rustiger aan doen is het zwembad (en de bar) een gezellige ontmoetingsplaats.

Clubduiken

Senioren clubduik - met een snack en een drankjeOnze evenementencommissie organiseert tijdens de zomer periode altijd een aantal clubduiken. Soms vinden deze plaats in plassen en meren, maar ook regelmatig in Zeeland.

Na de clubduik wordt er steevast nog even nagepraat over alle bijzondere levensvormen die wij hebben gezien, en dat meestal onder het genot van een hapje en drankje.

Er wordt natuurlijk veel meer gedoken dan enkel de clubduiken. Een aantal enthousiaste leden maken iedere week per mail of whatsapp een duik afspraak, dus mogelijkheden om te duiken zijn er volop!

 Zwembad

Tijdens de “winter” periode trainen wij iedere week in zwembad De Warande in Oosterhout.
(zie voor de tijden de informatie in onze agenda op de home pagina)

Senioren training in het zwembad, een potje onderwater hockeyTijdens deze trainingen wisselen wij conditie training af met praktijkgerichte oefeningen waarbij we onze duikset meenemen.

Soms doen we ook iets heel anders, zoals een spelletje onderwaterhockey of water volleybal. Dit gaat natuurlijk altijd keurig volgens de regels 😉

Activiteiten / evenementen

Wij organiseren ook regelmatig interessante activiteiten. Deze zijn vaak gerelateerd aan de duiksport maar dat is niet altijd het geval. Een aantal van deze activiteiten zijn:

  • Bezoek aan een “indoor” duik mogelijkheden. Enkele voorbeelden hiervan zijn Nemo33, Tauchgasometer, Montemare en andere.
  • Speciale trainingen waarbij wij ons verder verdiepen in “freediving” of andere aanvullende technieken.
  • Korte buitenlandse duiktrips naar bijvoorbeeld Spanje of Noorwegen.
  • En wat onze altijd actieve evenementen commissie verder nog gaat bedenken…