Afgelopen zondag vond weer voor de 10e keer de clubduik / ‘biologische expeditie’ in de put van Caron plaats. Deze voormalige zandwinput van de firma Caron in den Hout  ontwikkelt zicht zeer langzaam door het voedselarme en zure milieu. Dit brengt met zich mee dat de put zeer helder is zolang je de slibrijke bodem maar niet in beroering brengt.

Tot op het diepste punt, ± 16m, is de plas rijkelijk begroeid met waarschijnlijk Vensikkelmos (Warnstorfia fluiitans) die beneden de thermocline zelfs dominant voorkomt. Her en der zien we ook wat Sterekroos (Callitriche sec.) en een enkele juffer larve. Opvallend dit keer was het frequent voorkomen van de gewone duikerwants ( Corixa punctata).

Al met al geen spectaculaire duik. Het decomprimeren in de zon op het terras van het Houtse meer was een zeer welkome aanvulling. 

De put van Caron opnieuw bezocht.
Getagd op: