Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om onderwater te ademen en gewichtloos te zweven?

Misschien heb je tijdens je vakantie weleens gezien dat er duikers te water gingen vanaf het strand of met de boot. En na en poosje kwamen ze weer terug met prachtige verhalen en de mooiste foto’s.

Als je al je weleens hebt gesnorkeld met een duikmasker en een snorkel, dan weet je al een beetje dat er onderwater heel veel leven is. Van vele gekleurde visjes, slakjes en plantjes tot wel schildpadden en zeepaardjes aan toe.

Alleen met snorkelen ben je beperkt tot alleen je hoofd onderwater of soms, als je wat dieper gaat, hoelang jij je adem kan inhouden.

Als je een duikfles op je rug hebt dan kan je dat veel langer, veel rustiger en ook een stuk dieper. Je moet daarvoor wel een opleiding hebben gehad, want het moet wel veilig en gezond blijven. Zo’n cursus kan je in het buitenland in een paar dagen doen en dan heb je een brevet en het kost je veel geld. Maar na 3 cursusdagen in het buitenland ben je echt nog geen ervaren duiker.

Duikteam Lagosta is een duikvereniging in Oosterhout met een leuke groep enthousiaste duikers met veel ervaring. Als vereniging zijn we ook een gezellige vriendenclub. Elke donderdagavond, van september tot april zijn we te vinden in zwembad de Warande. Daar doen we onze conditietraining, de opleidingen en onze duikoefeningen en soms ook spelletjes. De opleiding gaat in de zomer verder in het buitenwater, o.a. in de Nionput in Raamsdonksveer. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond. Als je een NOB brevet hebt mag je overal op de wereld officieel duiken

Duiker bij koraalHeb jij zin om te leren duiken en hou je van het verenigingsverband, dan hebben we goed nieuws.

Donderdagavond 13 september hebben we voor een ieder vanaf 16 jaar die het eens zou willen proberen een zogenaamde Try-Dive. Je krijgt vooraf wat uitleg en je mag met een duikfles op je rug onder begeleiding van onze ervaren duikinstructeur het eens zelf proberen. Dan kan je zien of dit ook een leuke hobby / sport is voor jou. Het zwembadgebeuren is van 21:00u tot 21:45u.

Heb je interesse of vragen stuur dan een berichtje naar: secretaris@lagosta.nl

Je krijgt dan de nodige antwoorden en informatie. Het aantal deelnemers is beperkt, je kan je aanmelden tot en met 9 september. Kijk ook eens op onze website: www.lagosta.nl of onze facebook pagina.

Trydive 13 september, maak kennis met duiken
Getagd op: