Het was vroeg opstaan zaterdagochtend 25 maart, we hadden vroege vluchten gereserveerd vanaf Schiphol.
De Lagosta duikexpeditie werd dit keer niet per bus maar per vliegtuig bereikt. Vliegen heeft grote voordelen tegenover de bus wanneer je naar Lanzarote reist.

Rond de middag kwamen we aan op de luchthaven van Lanzarote. Het weer zag er veelbelovend uit en we werden opgehaald met het busje van Dawn Dives Academy. Rinus is instructeur bij Dawn Dives en zal ons ook tijdens onze duiken begeleiden. Na aankomst in onze mooie villa’s hebben wij de duikspullen naar het duikcentrum gebracht en al het papierwerk gedaan. We waren klaar om de volgende ochtend te gaan duiken.

De eerste avond in Playa Blanca werden wij nog verrast door een heuze carnavalsoptocht met veel Zuid-Amerikaans trommelgeroffel en mooi uitgedoste dansgroepen. Dit was een prima gelegenheid om ons verder te verdiepen in de lokale cultuur onder het genot van een heerlijk wijntje/biertje.

Zondagochtend werden wij rond 9 uur bij onze villa’s opgehaald (lekker luxe) door Rinus en naar de duikbasis gebracht. De eerste twee duiken hebben wij gemaakt in Playa Blanca (huisrif en Flamengo Beach). Hier was gelijk al veel moois te zien. Mooie scholen sardines, sepia’s, octopus, engelhaaien, kreeften, naaktslakken en nog veel meer. Het water is op dit moment 18 graden, dus een duik van een uur is geen enkel probleem. (tenminste niet wat de temperatuur betreft, lucht is een ander onderwerp 😉

Maandag was het reisdoel Playa del Carmen. Hier zijn mooie grotten, doorgangen en een wisselend onderwaterlandschap. We zagen grote baarsen, heel veel mooie slakken, en verder volop vis in alle soorten en maten. Vlak voor onze duik zagen we nog kort even een walvis aan de oppervlakte komen, maar helaas kwam deze niet meer langs toen wij onder water waren. Die bewaren we voor een volgende duik.

Klik op deze link om foto’s van onze expeditie te zien.

Woensdag gaan we een kijkje nemen in het beroemde nieuwe onderwatermuseum, we zullen een mooi verslag schrijven over onze bevindingen tijdens dit bezoek.

Groeten van het expeditieteam.

Lagosta duikexpeditie 2017 naar Lanzarote
Getagd op: