2016-11-23 mchz goes
klik op de foto om alle foto’s te zien

Op woensdagavond 23 november zijn wij op excursie geweest naar het MCHZ in Goes.
MCHZ staat voor Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie. Dit centrum is gespecialiseerd in het herkennen, onderzoeken en behandelen van chronische wonden en duikongevallen.

Wij waren vooral gekomen om iets te leren over duikongevallen en de behandelingen daarvan.
Dit inclusief het gebruik van de recompressietank waar wij allemaal wel heel graag een keertje in wilden zitten.

De excursie begon (na de koffie en koeken) met een boeiende en informatieve presentatie door de specialist, Dhr. van Rees Vellinga, waarbij aan de hand van praktijkvoorbeelden werd uitgelegd hoe de diagnose wordt gesteld en de juiste behandeling wordt gekozen. Soms wordt er dus gekozen voor een behandeling in de recompressietank.

Daarna mochten wij een droge “duik” maken in de tank. Hierbij werden wij virtueel naar 10 meter gebracht (waarbij we heel vaak onze oren moesten klaren) en werden enkele duikcomputers in een emmer water gelegd. Volgens onze computers zijn wij naar 10,2 meter geweest. Ook hebben wij nog enkele wetenschappelijke experimenten gedaan met het opblazen van ballonnen.

Na de droge duik was er verder nog een korte uitleg over de werking van de tank en mochten wij een blik werpen op het bedieningspaneel.

Na nog een laatste koffie/thee/fris gedronken te hebben zijn wij, een beetje wijzer geworden, teruggekeerd naar Oosterhout. Wij vonden het een interessant en leerzaam evenement.

Evenementencommissie, bedankt voor de organisatie!

Excursie naar het MCHZ in Goes
Getagd op: