2015-04_snertduikOp 26 april was het dan zover: Al vroeg in de ochtend waren de eerste Lagostianen (het evenemententeam) aanwezig bij de zandwinput in Raamsdonksveer om voorbereidingen te treffen voor onze traditionele Snertduik.

Vanwege de sombere weersvoorspelling werd een tent opgezet als droge schuilplaats, maar deze bleek gelukkig niet nodig te zijn. De weergoden waren ons gunstig gezind tijdens de snertduik, behalve de duikers is niemand erg nat geworden.

Maar het waren niet enkel de weergoden die ons goed gezind waren, ook de God van de zee “Neptunus” was samen met zijn lieftallige vrouw “Neptunia” naar onze duikstek gekomen om de nieuwe duikers met enkele wijze woorden welkom te heten in het onderwaterrijk.

Voordat de duik echt kon beginnen mochten de duikers alvast door middel van een verfrissende “doop” wennen aan het buitenwater waarna zij samen met hun buddy echt onder water konden gaan.

Alle duikers zijn gezond en wel weer boven water gekomen en konden gaan genieten van de snert en broodjes worst van onze evenementencommissie. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen alle nieuwe duikers een certificaat van Neptunus en Neptunia.

Wij wensen Tyche van der Wielen, Veerle Tukker, Karin van Hulst, Marthon Severijn, Ton van der Wielen, Mathijs van Kemenade en René Overweter nog vele mooie en veilige duiken toe. De komende weken en maanden zal daarvoor voldoende gelegenheid zijn tijdens de rest van hun opleiding en de clubduiken.

Wij bedanken de instructeurs, de evenementen commissie, Neptunus en Neptunia en alle anderen die hebben meegewerkt aan deze gezellige opening van het duikseizoen.

Hieronder de foto’s van onze snertduik.

[shashin type=”albumphotos” id=”193″ size=”small” crop=”n” columns=”max” caption=”n” order=”random” position=”center”]

 

 

Lagosta Snertduik 2015

Geef een antwoord