Wil je eens op een andere (droge) manier duiken naar de mooiste koraalriffen ter wereld? Dankzij een samenwerking tussen Google en Catlin Seaview Survey kan dat nu.

Een duikteam van Catlin heeft speciale opnames gemaakt van het Great Barrier Reef in Australië en van koraalriffen bij Hawaï en de Filippijnen. Die opnames zijn nu te zien op Google Maps. De duikers maakten gebruik van speciale apparatuur om de zee zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Koraalriffen
De koraalriffen worden wereldwijd bedreigd in hun voortbestaan. Als deze verdwijnen dan verdwijnt ook de woonplaats van een heleboel zeedieren. In het Great Barrier Reef bijvoorbeeld leven meer dan tweeduizend verschillende diersoorten. Catlin hoopt het publiek met deze virtuele duik te laten zien dat de koraalriffen gered moeten worden.

Zet je duikbril op en klik op onderstaande afbeelding als je meer wilt zien.

Virtueel duiken met Google Maps

Geef een antwoord