Vandaag waren wij voor onze clubduik te gast bij Q-Divers in Culemborg.

Q-Divers heeft de beschikking over een (afgesloten) plas direct aan de rivier met een open verbinding naar de Lek. Dat maakt deze plas tot een bijzondere locatie met veel
vissen, zoetwatermosselen en sponzen.

Nadat de twee groepen (Arkendonk zwembad en Arkendonk Albert Heijn ;-)) elkaar hadden gevonden gingen wij op weg naar Culemborg. Een flink aantal duikers was weer present om er een gezellige duik van te maken. In Culemborg werden wij opgewacht door een enthousiaste groep Q-Divers die ons vergezelden naar de duikstek.

Het bereiken van de duikstek bleek niet zo heel eenvoudig. Eerst moesten er twee hekken worden opengemaakt en konden wij via een zeer modderig zandpad naar het einde van de plas rijden. Tijdens deze rit moesten we nog wel enkele koeien er toe bewegen om het pad vrij te maken. [shashin type=”photo” id=”13333″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Aangekomen bij de duikstek zag het heldere water er aanlokkelijk uit. Het indelen van de buddyparen was snel gebeurd waarna wij onze duikpakken aantrokken en naar de waterkant kwamen. Hier kregen wij van één van de Q-Divers nuttige informatie over wat er allemaal voor interessants te zien is. In deze plas is veel puin gestort afkomstig van een oude sluis (betonblokken en betonijzer) wat een vruchtbare bodem blijkt te zijn voor mosselen. Na deze briefing het water in voor een boeiende duik. (in de fotogalerij hieronder kun je zien hoe deze plas er onder water uitziet)

Na de duik een aangename verrassing. Het bleek dat Theo vandaag zijn 999ste duik in zijn logboek kon schrijven, om dit te vieren had hij enkele heerlijke vlaaien meegenomen. Maar er was nog meer….
Nadat wij ons tegoed hadden gedaan aan de vlaaien bleek dat de evenementen commissie ook weer heerlijke broodjes warme worst voor ons had bereid. Dit lijkt een beetje traditie te gaan worden. (althans, dat is wat veel duikende Lagostianen hopen)

Het was weer een heerlijke dagje met een boeiende duik. Ik heb alweer zin in de volgende!

[shashin type=”album” id=”153″ size=”medium” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

 

 

Clubduik Redichemsewaard (Culemborg)
Getagd op:        

Geef een antwoord