Nadat onze jeugd leden gisteren hun kunnen hebben getoond tijdens een demonstratieles (zie het artikel hieronder) was het vandaag de beurt aan de senioren om het buitenseizoen te openen. Dit werd traditioneel gedaan tijdens de inmiddels beroemde snertduik.

[simage=10839,160,n,right,]

Rond 10 uur waren de meeste duikers aanwezig bij de duikplas in Raamsdonksveer om kennis te maken met het koude water. Er leek eerst nog een klein probleempje te ontstaan doordat het aantal duikers oneven was, maar gelukkig was Wim? (zie foto) bereid om zijn pak aan te trekken en mee te duiken.

[simage=10849,160,n,left,]

Voordat de duikers te water gingen werden wij verrast door een totaal onverwacht bezoek van Neptunus, samen met zijn fraaie eega Neptuna. Na het toespreken van enkele wijze woorden werden de nieuwe duikers door Neptunus gedoopt, zodat ze helemaal klaar waren voor het koude water. Filmpjes: Marcel , Jorrit

Gesterkt door deze voorbereiding verliep de duik geheel zonder problemen, en konden de nieuwe duikers genieten van de altijd boeiende en fascinerende onderwater wereld zoals deze alleen in Raamsdonksveer te vinden is.

[simage=10868,160,n,right,]

Na afloop van de duik was er de beroemde Lagosta snert, waarvan het recept nog steeds angstvallig geheim wordt gehouden, maar de smaak was er niet minder om. Het feest werd nog groter toen bleek dat de evenementen commissie niet enkel voor snert had gezorgd, maar als bonus ook nog heerlijke broodjes worst met een saus naar keuze.

Verder mochten wij nog uit de koelbox een drankje uitzoeken, en voor de mensen die geen auto hoefden te rijden was er zelfs een lekker pilsje.

Hierbij de foto galerij van een gezellige snertduik.[salbumthumbs=113,1,n,n,center,both]

Snertduik 2011
Getagd op:            

3 gedachten over “Snertduik 2011

 • 18/04/2011 om 16:57
  Permalink

  Die leeggelopen zodiac moet ook aan het zuurstof zo te zien…..
  Was weer een leuk evenement, mooi weer en gezellig.
  Bedank vrijwilligers.

 • 18/04/2011 om 01:19
  Permalink

  leuk dat Wim er ook weer eens was, heb hem al een tijdje niet gezien moet zeggen dat ie wel wat veranderd is……is maar goed dat ie zijn naam op zijn pak heeft geschreven. 🙂

 • 17/04/2011 om 22:22
  Permalink

  Had Wim van Mook echt niet herkend in zijn droogpak…..

Geef een antwoord