Gisteren was het weer zover. Alle ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s mochten komen kijken wat de jeugdleden dit jaar allemaal geleerd hadden. Om deze zware taak iets te verlichten hebben onder andere Marja en Karin ervoor gezorgd dat iedereen wat te drinken en een plakje cake kreeg. Voor de kinderen was er ook nog wat lekkers te snoepen.

[sthumbs=10420|10615|10684,200,3,n,center,]

Snorkelen A

De snorkelen A groep liet bijvoorbeeld zien hoe ze te water konden gaan en hoe ze een vriendje of vriendinnetje konden redden. Ook lieten ze zien dat ze heel ver onderwater konden zwemmen. De laatste opdracht waren we helaas vergeten te oefenen tijdens de les. Na een hele tocht naar de overkant van het zwembad bleek gelukkig dat de opdracht was dat ze wat lekkers te eten en te drinken mochten pakken omdat we klaar waren. Ze hebben daarna wel de opdracht gekregen dit thuis vooral veel te oefenen.

[sthumbs=10527|10547|10567,200,3,n,center,]

Snorkelen B

De snorkelen B groep kreeg de opdrachten van Rob. Zij lieten bijvoorbeeld zien hoe je moest “Buddy Breathen”. Dat is samen met je  maatje zwemmen met 1 snorkel. Dit lijkt misschien raar maar is een voorbereiding op het zwemmen met duikflessen onderwater. Als dan de lucht op is, kan je niet zomaar naar boven. En als je dit dan goed kunt is dat wel zo prettig.

[sthumbs=10466|10545|10490,200,3,n,center,]

Perslucht

De perslucht groepen kregen les van Duncan. Zij begonnen op de kant met het opbouwen van de set. Hierbij konden ze de geleerde theorie in de praktijk brengen. Wat zij verder precies gedaan hebben weet ik niet. Ze zaten de hele tijd onderwater….

[sthumbs=10432|10468|10474,200,3,n,center,]

Snorkelen C

De snorkelen C groep kreeg de opdrachten van Rob. Ze lieten bijvoorbeeld zien hoe je uit een hoge boot achterover het water in kunt rollen. Omdat het helaas erg moeilijk was een grote boot in het zwembad te plaatsen, deden ze deze opdracht vanaf een paar opgestapelde matten. Wat nou precies de bedoeling was van de oefeningen met de tong begreep ik niet helemaal.

[sthumbs=10626|10664|10722,200,3,n,center,]

Foto’s en afwezig

Eva is de hele tijd bezig geweest met het maken van foto’s. Deze kun je terug vinden in de jeugdgalerij (die alleen toegankelijk is voor leden).

Laura durfde helaas niet. Ze vond het zo spannend dat ze maar besloten heeft om niet naar het bad te komen 😉

Diploma’s

Toen iedereen klaar was en weer aangekleed buiten stond hebben we de demonstratie les en het trainingsjaar officieel afgesloten. Theo en Peter bedankten iedereen die gekomen was en daarna kregen alle jeugdleden de diploma’s waar ze zo hard hun best voor gedaan hadden. Volgende week nog de laatste spel en klets les en dan hebben we de zomerstop en gaan we in september weer verder zwemmen. Tijdens deze 4 maanden gaan we elke maand een dagje wat leuks doen.

[sthumbs=10738|10741|10757,200,3,n,center,]

Demonstratieles jeugd
Getagd op:        

2 gedachten over “Demonstratieles jeugd

 • 20/04/2011 om 17:51
  Permalink

  Het was echt heel erg leuk de tongoefeningen waren het leukst:P
  Maar onze trainer…. was mijn vader omg!!
  Het examen ging goed!!
  Jammer genoeg is het weer de laaste les van het seizoen:(
  Hopelijk tot volgend seizoen!!

  Groetjes Beau(de dochter van rob)

 • 18/04/2011 om 19:05
  Permalink

  Ik vond het een superseizoen, ik zelf heb ook veel geleerd van de kinderen en hopelijk de kinderen ook van mij.
  Ik vind het jammer dat het zo snel voorbij is, maar gelukkig gaan we het volgend seizoen gewoon weer verder toch??
  Ik wil alle kinderen,begeleiders en medetrainers bedanken voor de gezellige lessen. Groetjes Rob

Geef een antwoord